Vakmedia

Blijf op de hoogte van wat er speelt in jouw vakgebied. Dit zijn ook de belangrijkste media voor fans, redacties en journalisten. Sommigen kun je ook benaderen om je eigen muziek te promoten.

Offline media

Nederlandse bladen
De OOR is het bekendste Nederlandse tijdschrift gericht op zowel nationale als internationale acts. Over het algemeen staan hier de alternatievere top 40 acts in. Heaven richt zich op een wat ouder publiek. Andere titels zijn: Music Maker, Lust for Life, Soundz, Hitkrant en Aardschok. Vakbladen speciaal voor bandspelers zijn De Gitarist, Slagwerkkrant en Band Coach.

Buitenlandse bladen
Een greep uit de buitenlandse bladen: Billboard (US), Rollingstone (US), MOJO (UK), Q Magazine (UK), NME (UK), The Source, Vibe, Bassplayer en Downbeat.

Veel van deze vakbladen vind je ook terug in de bibliotheken en mediatheken van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier lees je ze gratis en/of makkelijk online.

Radio

Er wordt veel Nederlandse muziek op radio en tv uitgezonden. Radio 3FM besteedt traditioneel veel aandacht aan Nederlandse muziek, heeft de focus hoofdzakelijk op pop/rock en geeft ook steeds meer aandacht aan dance en hiphop. Marktleider is Radio 538, gevolgd door Sky Radio en NPO Radio 2. Zenders met regionale aftakkingen als Fun X (voornamelijk gericht op jongeren in de randstad) en webradiostations als KINK en Juize FM winnen aan populariteit.