Marit Janse

Bouwkunst - lichting 2013

Marit Janse (1977) heeft sinds haar afstuderen in 2013 een eigen (landschaps-)architectuurbureau naast een parttime betrekking bij de gemeente Dordrecht. Als freelancer werkt zij samen met andere architecten en kunstenaars en als gastdocent is ze verbonden aan de Academie van Bouwkunst.

Bij de gemeente werkt Marit aan grote projecten, als freelancer ontwikkelt ze producten en werkt ze met anderen aan projecten. Voor haar afstudeerwerk ‘Zoutkristallen’ werd ze genomineerd voor de Archiprix en de Eindwerkprijs van de AHK. Met kunstenaarscollectief Maatschap Observatorium ontving ze subsidie van The Art of Impact voor het project Bovendoor en Onderlangs over het Kleinpolderplein(park) in Rotterdam om ene festival te organiseren.

In dit interview vertelt Marit over de start van haar eigen bedrijf, haar afstudeerwerk, de maatschappelijke impact die je als landschapsarchitect kunt hebben en de meerwaarde van het combineren van al deze verschillende rollen. Ze sluit af met tips voor studenten. "Zorg dat je wat je doet met volle overgave doet, of dat nou bij een gemeente, als freelancer of in een samenwerkingsverband is."

26 januari 2016