Anika Abbing

Master Kunsteducatie - lichting 2017

Anika Abbing (1987) is theaterdocent, maker, en ontwikkelaar van educatief materiaal. Ze werkt nu in loondienst op de pabo als theaterdocent. Daarnaast doet ze als zzp'er projecten bij theaters, gezelschappen en in het theateronderwijs.

Na een aantal jaar werkervaring besluit Anika om de master Kunsteducatie te doen. Dit biedt verdieping, een breder netwerk en de juiste kennis waarmee ze ook in het hoger onderwijs aan de slag kan. Het betekent ook keuzes maken: welke banen en opdrachten zijn te combineren, wat geeft het meest energie?

In dit interview vertelt Anika over deze keuzes en hoe ze in de loop van haar carrière steeds aan verschillend werk kwam. Waarom zegt ze haar baan als hoofd educatie bij een festival op en wat heeft die keuze te maken met fair practice? Wat is de relatie tussen fair practice en ambitie? Ook hecht ze veel belang aan het thema diversiteit. Op de pabo leert ze aankomend docenten hoe zij het kunstvak theater in kunnen zetten voor diverse groepen.

Tip voor studenten van de master Kunsteducatie: "Ga weer proberen, nieuwe ervaringen opdoen en soms ook falen, dat is belangrijk voor de ontwikkeling van je beroepspraktijk."

Maart 2020

Direct naar:

Anika Abbing