Impresariaten en theaterbureaus

Hieronder een selectie van impresariaten en theaterbureaus in Nederland.

Alles voor de Kunsten is een servicebureau dat kunstenaars kunnen inschakelen voor o.a. de productie, zakelijke leiding, marketing en inhoudelijke ondersteuning van hun project.

Baasbank & Vos is gespecialiseerd in het presenteren van internationale multidisciplinaire podiumkunsten. Zij organiseert o.a. het Julidans Festival en theatertournees in Nederland en België.

Bos Theaterproducties heeft zowel toneel-, muziek- als cabaretvoorstellingen in het aanbod. Ieder theaterseizoen brengt Bos Theaterproducties zelf ook enkele toneelproducties uit. 

Brigitte van Gool Producties & Management produceert muziek- en theaterstukken; daarnaast behartigt zij de zakelijke en artistieke belangen van uitvoerende en creatieve kunstenaars.

Bunker Theaterzaken is actief op het gebied van cabaret en autonome theatermakers en organiseert onder andere het Leids Cabaret Festival.

Bureau Berbee & Jansen is een theaterbureau met als kernactiviteit de verkoop van theater- en dansvoorstellingen aan theaters in Nederland en België.

Buro Bannink is een impresariaat voor jeugdtheater, jongerentheater en cultuureducatie.

Earth Beat Entertainment is gespecialiseerd in niet-westerse muziek vanuit de hele wereld. Verzorgt zowel boekingen, productie als publiciteit voor de theaterconcerten.

Frontaal Theaterbureau vertegenwoordigt gezelschappen/artiesten die o.a. danstheater, beeldende en muzikale producties maken voor kinderen en jongeren.

Global Performing Arts Group legt contacten tussen theatergezelschappen, promotors, agenten, producenten en programmeurs uit de hele wereld. Via het internationale netwerk van theaterprofessionals van GPAG kunnen cliënten nieuwe markten betreden of bestaande markten uitbreiden.

Hekwerk Theaterprodukties is opgericht door Youp van ’t Hek. Het kantoor neemt zijn zakelijke diensten waar en verzorgt zijn optredens. Daarnaast zijn een aantal andere cabaretiers en artiesten aangesloten.

HH Producties is een eigenzinnig, creatief en nieuwsgierig theaterbureau dat samenwerkt met nationale en internationale theatergroepen en organisaties. Het werkveld bestaat uit het theater, festivals, evenementen en ongewone locaties in Nederland en Europa, maar soms ook daarbuiten. 

Korthals Stuurman Theaterbureau produceert eigen (toneel)voorstellingen en vertegenwoordigt cabaretiers, (gesubsidieerde) theatergezelschappen en andere artiesten.

Impresariaat Uit de kunst voorziet in de behoefte aan pluriform en professioneel kunstaanbod voor het onderwijs in de podiumkunsten muziek, dans en theater.

Kik Productions is een theater- en managementbureau dat de belangen van diverse artiesten behartigt en theatervoorstellingen produceert.

Kracht van Beleving is een impresariaat voor bijzondere theaterproducties voor doelgroepen in zorg en welzijn.

Kindertheater.nl en Kunsteducatie.nl zijn twee platformen waarmee Albert Barth theatermakers en kunstenaars ondersteunt in hun promotie.

George Visser Productions vertegenwoordigt een grote verscheidenheid aan nationale en internationale artiesten en hun (theater)producties.

BV Mooiweer vertegenwoordigt artiesten en hun programma’s. De aangesloten artiesten maken en spelen voornamelijk muzikaal, literair en/of cabaretesk theater. 

Theaterzaken Via Rudolphi ondersteunt gezelschappen zakelijk, productioneel en publicitair. Tevens verzorgt Theaterzaken Via Rudolphi de acquisitie voor deze groepen in binnen- en buitenland.

International Performing Arts initieert, ontwikkelt, begeleidt en produceert kwalitatief hoogwaardige internationale theaterproducties en evenementen. Naast de ‘import’ uit China verzorgt de organisatie ook ‘export’ van kunst en cultuur naar China.

Theaterbureau de Mannen werkt voor (BIS) gezelschappen, producenten en autonome theatermakers. Ondersteunt gevestigde en nieuwe namen hoofdzakelijk met tourneeplanning, publiciteit en marketing.

Theaterburo Slot is gespecialiseerd in professioneel jeugdtheater en theater voor jongeren en verzorgen desgewenst de productie, marketing en/of verkoop van theatervoorstellingen.

Theaterburo Vanaf Twee is een boekingsbureau dat zich uitsluitend richt op theater voor twee- tot vierjarigen. Voorstellingen voor het theater, evenementen of festivals.

Theaterbureau Het Verteltheater is gespecialiseerd in verteltheater, jeugdtheater en verhalenvertellers voor alle leeftijden voor theater, basisscholen, voortgezet onderwijs, bibliotheken en bedrijfsleven. 

STIP theaterproducties is een toonaangevend bureau voor jeugd- en jongerentheater, met een jaarlijks aanbod van ongeveer 25 producties en twee nieuwe eigen producties.

Streetwise / Stef Arntz vertegenwoordigt artiesten en groepen op het gebied van (internationaal) straattheater, variété en muziek die o.a. optreden tijdens evenementen op straten en pleinen, in tenten, fabriekshallen en andere bijzondere locaties.

STT-Produkties heeft een uitgebreid aanbod van jeugdvoorstellingen en produceert zelf voorstellingen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.

De Zee Theaterprodukties vertegenwoordigt (jeugd)theater-, muziekgezelschappen en artiesten. Het impresariaat doet de tourneeplanning, publiciteit en biedt gezelschappen desgewenst productionele en administratieve ondersteuning.