Impresariaten en theaterbureaus

Hieronder een selectie van impresariaten en theaterbureaus in Nederland.

Agents After All Theater laat creatieve ideeën op het gebied van theaterconcerten, zowel nationaal als internationaal, comedy en cabaret samenkomen.

Alles voor de Kunsten is een servicebureau dat kunstenaars kunnen inschakelen voor o.a. de productie, zakelijke leiding, marketing en inhoudelijke ondersteuning van hun project.

Baasbank & Vos is gespecialiseerd in het presenteren van internationale multidisciplinaire podiumkunsten. Zij organiseert o.a. het Julidans Festival en theatertournees voor slagwerkgroepen.

Bos Theaterproducties heeft zowel toneel-, muziek- als cabaretvoorstellingen in het aanbod. Ieder theaterseizoen brengt Bos Theaterproducties zelf ook enkele toneelproducties uit. 

Brigitte van Gool Producties & Management is een managementbureau dat voor individuele presentatoren, acteurs, regisseurs, zangeressen, cabaretiers en andere artiesten het management voert. De producties waarin deze artiesten spelen worden doorgaans door andere impresariaten georganiseerd.

Bunker Theaterzaken is actief op het gebied van cabaret & autonome theatermakers en organiseert onder andere het Leids Cabaret Festival.

Bureau Berbee Impresariaat met een actueel theater- en dansaanbod.

Buro Bannink impresariaat voor theater en educatie. Vertegenwoordigd een groot aantal jeugdtheater- en jongerentheatervoorstellingen en richt zich hiernaast ook op volwassenen. Binnen de voorstellingen vind je onder andere muziektheater, dans, cabaret, objecttheater, acrobatiek en muziek. 

Earth Beat Entertainment is gespecialiseerd in niet-westerse muziek vanuit de hele wereld. Verzorgt zowel boekingen, productie als publiciteit voor de theaterconcerten.

Engelenburg Theater verzorgt toneel-, familie en muziektheatervoorstellingen. Daarnaast vertegenwoordigt zij enkele talenten. 

Frontaal Theaterbureau vertegenwoordigt gezelschappen/artiesten die o.a. beeldend theater, kleinkunst, drama, muziek- en moderne danstheater maken voor kinderen en jongeren.

Global Performing Arts Group legt contacten tussen theatergezelschappen, promotors, agenten, producenten en programmeurs uit de hele wereld. Via het internationale netwerk van theaterprofessionals van GPAG kunnen cliënten nieuwe markten betreden of bestaande markten uitbreiden.

Hekwerk Theaterprodukties BV is opgericht door Youp van ’t Hek. Het kantoor neemt zijn zakelijke diensten waar en verzorgt zijn optredens. Daarnaast zijn een aantal andere cabaretiers en artiesten aangesloten.

HH Producties is een eigenzinnig, creatief en nieuwsgierig theaterbureau dat samenwerkt met nationale en internationale theatergroepen en organisaties. Het werkveld bestaat uit het theater, festivals, evenementen en ongewone locaties in Nederland en Europa, maar soms ook daarbuiten. 

Hummelinck Stuurman Theaterbureau produceert eigen (toneel)voorstellingen en vertegenwoordigt cabaretiers, (gesubsidieerde) theatergezelschappen, en andere artiesten.

Impresariaat uit de kunst voorziet in de behoefte aan pluriform en professioneel kunstaanbod voor het onderwijs in de podiumkunsten muziek, dans en theater.

Kik Productions behartigt de zakelijke belangen voor 20 à 25 cabaretiers, acteurs, muzikanten, zangeressen, componisten, presentatoren schrijvers en regisseurs en verzorgt de verkoop en publiciteit voor (muziek)theater- en cabaretproducties. Kik Productions brengt incidenteel eigen producties uit.  

Kracht van Beleving is een impresariaat voor bijzondere theaterproducties voor doelgroepen in zorg en welzijn.

George Visser Productions vertegenwoordigt een grote verscheidenheid aan nationale en internationale theaterproducties. Voornamelijk cabaretvoorstellingen en (theater)concerten.  

BV Mooiweer Artist Management vertegenwoordigt artiesten en hun programma’s. De aangesloten artiesten maken en spelen voornamelijk muzikaal, literair en/of cabaretesk theater. 

Theaterzaken Via Rudolphi verzorgt de zakelijke leiding voor een aantal gesubsidieerde gezelschappen en doet de verkoop en publiciteit voor een beperkt aantal andere voorstellingen. De voorstellingen worden voornamelijk in vlakke vloertheaters en kleine zalen van schouwburgen geboekt. 

International Performing Arts brengt Chinese muziek-, dans- en theaterproducties.

Theaterbureau de Mannen produceert eigen theatervoorstellingen, verkoopt voorstellingen van nationale en internationale gezelschappen aan Nederlandse theaters en treed op als agent voor enkele artiesten.

Theaterburo Slot is gespecialiseerd in professioneel jeugdtheater en theater voor jongeren en verzorgen desgewenst de productie, marketing en/of verkoop van theatervoorstellingen.

Theaterburo Vanaf Twee richt zich uitsluitend op theater voor twee-tot vierjarigen. Voorstellingen voor het theater, evenementen of festivals.

Theaterbureau Het Verteltheater is gespecialiseerd in verteltheater, jeugdtheater en verhalenvertellers voor alle leeftijden voor theater, basisscholen, voortgezet-onderwijs, bibliotheken en bedrijfsleven. 

STIP (Stichting Theater Initiatieven en Produkties) is een theaterbureau en producent van voorstellingen voor een jong publiek. STIP verzorgt de tourneeplanning en promotie van tenminste acht theatergezelschappen. Daarnaast produceren zij zelf voorstellingen. De onafhankelijke productieKERN zich op het langdurig ondersteunen van jonge en nieuwe makers. 

Streetwise/Artiesten en Evenementen Stef Arntz vertegenwoordigt meer dan 60 artiesten en groepen op het gebied van (internationaal) straattheater, variété en muziek die o.a. optreden tijdens evenementen op straten en pleinen, in tenten fabriekshallen en andere bijzondere locaties. 

STT-Produkties heeft een uitgebreid aanbod van jeugdvoorstellingen en produceert zelf voorstellingen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs en organiseert actieve circusprojecten voor scholen en het bedrijfsleven. 

WildChildAgency is een impresariaat en full-servicebureau. Ze verzorgen o.a. de tourneeverkoop en -planning en boekingen voor theater, muziek of andere kunstvormen. Ze doen ook de publiciteit voor theatervoorstellingen, concertreeksen, films, tentoonstellingen, of werken een complete marketingstrategie uit. Je kunt bij ze terecht voor advies en begeleiding of de complete projectleiding.

De Zee Theaterprodukties vertegenwoordigt (jeugd)theater-, muziekgezelschappen en artiesten. Het impresariaat doet de tourneeplanning, publiciteit en biedt gezelschappen desgewenst productionele en administratieve ondersteuning.