Faq waar vind ik vacatures?

Veel werk in de kunst- en cultuursector wordt via via verdeeld. Je netwerk goed onderhouden is daarom heel belangrijk. Je kunt je netwerk ook inzetten als je meer wilt weten over gangbare tarieven, lonen en praktische zaken. Vacatures zijn interessant als je op zoek bent naar een baan, maar ook handig om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Zo krijg je een idee welke eisen er aan jou als werknemer worden gesteld.

Banen en opdrachten

Vacatures vind je op verzamelsites in jouw vakgebied. Daarnaast worden vacatures vrijwel altijd via de eigen kanalen van een organisatie gedeeld. Het is daarom zinvol om sociale media, van de voor jou interessante organisaties, in de gaten te houden. Beroepsverenigingen publiceren vaak vacatures van deelnemende organisaties in hun vakbladen, nieuwsrubrieken of -brieven. Meld je hiervoor aan. Ook zijn er verscheidene netwerkgroepen, bijvoorbeeld op LinkedIn, waar vacatures in worden gedeeld.

Werk je als zelfstandige? Ook dan is het interessant om via bovenstaande kanalen de vacatures in de gaten te houden. Opdrachten worden namelijk steeds vaker uitgezet als vacature.

Werk vinden via een bureau

Ben je op zoek naar een baan dan kun je ook overwegen om je in te schrijven bij een werving & selectiebureau of een uitzendbureau. Werk je via een uitzendbureau dan ben je daar in dienst en niet direct bij de organisatie waar je voor werkt. Werving & selectiebureaus brengen werkgevers en werknemers in een specifieke branche bij elkaar.

Voor studenten aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam is werk onderdeel van de studie. Op AvBwerkt.nl staat een overzicht met vacatures voor AvB-studenten.

BNSP
NVTL
Architectenweb
Archined