Faq vacatures vinden

Veel werk in de kunst- en cultuursector wordt via via verdeeld. Je netwerk goed onderhouden is daarom heel belangrijk. Je kunt je netwerk ook inzetten als je meer wilt weten over gangbare tarieven, lonen en praktische zaken. Vacatures zijn interessant als je op zoek bent naar een baan, maar ook handig om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Zo krijg je een idee welke eisen er aan jou als werknemer worden gesteld.

Startersfuncties: vooral online

Startersfuncties worden voornamelijk op internet gepubliceerd. Het is daarom zinvol om sociale media van de voor jou interessante organisaties in de gaten te houden. Ook zijn er verscheidene netwerkgroepen waar vacatures in worden gedeeld. Advertenties in dagbladen gaan meestal over functies voor werkzoekenden met veel ervaring.

Werk vinden via een bureau

Ben je op zoek naar een baan dan kun je ook overwegen om je in te schrijven bij een werving & selectiebureau of een uitzendbureau. Werk je via een uitzendbureau dan ben je daar in dienst en niet direct bij de organisatie waar je voor werkt. Werving & selectiebureaus brengen werkgevers en werknemers in een specifieke branche bij elkaar.

Afhankelijk van wat je zoekt kun je je ook inschrijven bij een castingbureau.

Culturele vacatures
Auditienieuws
Audities
In België: Podiumkunsten.be

Vacatures theater:
Theaterkrant
Vereniging voor Podiumtechnologie
VSCD vacaturebank

Vacatures muziek:
Muziekvacatures