Podcasts

Hoe de zakelijke kant van een werkveld eruit ziet, wordt tegenwoordig ook volop besproken in podcasts: hoe functioneert een industrie of werkveld en wat is het belang van kunst en cultuur in de maatschappij. Wij zetten een aantal interessante podcasts voor je op een rij die ingaan op deze onderwerpen.

Cultuurdeelje
Deze podcasts bieden lobbyondersteuning: hoe overtuig je lokale politici van de waarde van cultuureducatie en cultuurparticipatie, tussen grote thema’s als klimaatverandering en tekorten in het sociaal domein? Deze interviews worden gepubliceerd door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Cultuurpers
Het Cultureel Persbureau maakt podcasts over actuele thema's in de kunst- en cultuursector. Over bijvoorbeeld culturele diversiteit en relevante ontwikkelingen in de verschillende disciplines.

De Makers
Dide Vonk is zelfstandig zangeres en actrice en maakt podcasts over ondernemen voor makers. Zoals “Hoe krijg je je werk aan de man" en "Wat als je even geen inspiratie hebt”. De podcasts zijn gericht op alumni van kunsthogescholen en op verschillende disciplines.

Erlenmeyer
In de Erlenmeyer Podcast staan Roy Cremers en Naima Bouchtaoui samen met een inspirerende gast stil bij een urgent thema. Zo komen onderwerpen als culturele diversiteit, innovatie en governance aan bod.

Hoe ik kunstenaar blijf
Hoe ik kunstenaar blijf gaat over jouw verhaal vinden, met anderen delen en geld verdienen. In deze podcast zoeken audiomakers Robin van Gelder en Renée Kapitein antwoord op de vraag; hoe ze kunstenaar blijven. Cultuur+Ondernemen stuurt ze langs lotgenoten, experts en ervaringsdeskundigen.

Startende ondernemers
IkGaStarten heeft een aantal podcasts ontwikkeld over het starten van een eigen bedrijf. Van je eerste klant vinden, startersaftrek tot het bepalen van je ideale uurtarief.

Heb je nog een goede tip over een interessante podcast? Mail onze redactie.

Platte Grond
“Verhalen over pioniers, architecten en andere cowboys.” Podcasts over bijvoorbeeld auteursrecht, geprint beton, vluchtelingen en meer over innovatief bouwen. Het idee voor de Platte Grond podcast ontstond in samenwerking met Stichting ArchiScienza, die zich inzet voor publicatie over en verdieping van architectuur en wetenschap.