Vakmedia

Nieuws over theater en dans vind je in de kranten, op onafhankelijke websites en in vakbladen. Wij sommen er een aantal voor je op.

Extra

Nederlands

Scènes is een vakblad over theater voor het publiek met achtergrondinformatie over voorstellingen in de vorm van interviews, fotografie, columns en tips.

Theatermaker is het vakblad voor theatermakers. Afkomstig van dezelfde redactie als Theaterkrant.nl.

Theaterkrant.nl is een online magazine met nieuws, recensies en vacatures.

Podiumkunst.net is een netwerk van collecties uit de podiumkunsten.

Zichtlijnen is het vakblad voor professionals in de podiumkunsten over podiumtechniek, vormgeving, architectuur en management.

TIN heeft een collectie waarin drie eeuwen Nederlandse podiumkunsten in beeld wordt gebracht. Dit archief is een belangrijke bron van informatie voor theaterwetenschappers, studenten, professionals in de podiumkunsten en liefhebbers.

Veel van deze vakbladen vind je ook terug in de bibliotheken en mediatheken van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier lees je ze gratis en/of makkelijk online.

Internationaal

Etcetera is een Belgisch tijdschrift over de podiumkunsten met artikelen, essays, interviews, recensies, columns en reportages. Deze is ook online te bekijken.

Musicals is een duitstalig tijdschrift over musicals.

Nachtkritik is een duitstalig tijdschrift over theater.

PAJ, a journal of peformance and arts is een tijdschrift over vernieuwing in performance, video, drama, dans, installaties, media, film en muziek. Het tijdschrift bevat ook stukken geschreven door artiesten zelf en nieuwe toneelstukken en teksten van over de hele wereld. Aanvullend vind je podcasts, video's en audio online.

Rekto:Verso is een gratis Belgisch tweemaandelijks tijdschrift dat de wereld beschouwt vanuit kunst en cultuur. 

RiDE, Research in drama education: the journal of applied theatre and performance publicaties van onderzoeken in drama-educatie.

Sightline is een Brits tijdschrift over techniek in de entertainment branche.

Theatermagazine is een internationaal tijdschrift met kritische reflecties, stukken en verslaglegging over contemporaine podiumkunst.

Youth theatre journal verzorgt artikelen over onderzoek en methodologische kwesties in de wereld van theater en drama/theatereducatie. Onder andere vanuit het oogpunt van de filosofie, geschiedenis, onderwijstheorie en de sociologie.

Tanz Aktuell is een Duits dansmagazine.

Dance Europe is een danstijdschrift uit Londen.

Dance Magazine is een internationaal tijdschrift dat al sinds 1927 bestaat, met uitgebreide website.