Media

Nieuws over theater en dans vind je in de kranten, op onafhankelijke websites en in vakbladen. Wij sommen er een aantal voor je op.

Extra

Nederlands

Etcetera is een tijdschrift over de podiumkunsten met artikelen, essays, interviews, recensies, columns en reportages. Deze is ook online te bekijken.

Scènes is een vakblad over theater voor het publiek met achtergrond informatie over voorstellingen in de vorm van interviews, fotografie, columns en tips.

Theatermaker is het vakblad voor theatermakers. Afkomstig van dezelfde redactie als Theaterkrant.nl.

Theaterkrant.nl is een online magazine met nieuws, recensies en vacatures.

Zichtlijnen is het vakblad voor professionals in de podiumkunsten over podiumtechniek, vormgeving, architectuur en management.

TIN heeft een collectie waarin drie eeuwen Nederlandse podiumkunsten in beeld wordt gebracht. Dit archief is een belangrijke bron van informatie voor theaterwetenschappers, studenten, professionals in de podiumkunsten en liefhebbers.

Internationaal

Musicals is een duitstalig tijdschrift over musicals.

Nachtkritik is een duitstalig tijdschrift over theater.

PAJ, a journal of peformance and arts is een tijdschrift over vernieuwing in performance, video, drama, dans, installaties, media, film en muziek. Het tijdschrift bevat ook stukken geschreven door artiesten zelf en nieuwe toneelstukken en teksten van over de hele wereld. Aanvullend vindt je podcasts, video's en audio online.

Rekto:Verso is een gratis Belgisch tweemaandelijks tijdschrift dat de wereld beschouwt vanuit kunst en cultuur. 

RiDE, Research in drama education: the journal of applied theatre and performance publicaties van onderzoeken in drama-educatie.

Sightline is een tijdschrift over techniek in de entertainment branche.

Theatre, dance and performance training is een tijdschrift over training in de podiumkunsten.

Theatermagazine is een internationaal tijdschrift met kritische reflecties, stukken en verslaglegging over contemporaine podiumkunst.

Youth theatre journal verzorgt artikelen over onderzoek en methodologische kwesties in de wereld van theater en drama/theatereducatie. Onder andere vanuit het oogpunt van de filosofie, geschiedenis, onderwijstheorie en de sociologie.

Tanz Aktuell is een Duits dansmagazine.

Dance Europe is een danstijdschrift uit Londen.

Dance International is een Canadees, internationaal danstijdschrift.

Dance Magazine is een internationaal tijdschrift dat al sinds 1927 bestaat, met uitgebreide website.

DanceNow dans events in New York.

Balletcompanies internationale informatie over dansgezelschappen. 

Danspubliek is een handige site met dansagenda, achtergrondinformatie en een link naar Dancefeed.nl, waar actuele twitter topics worden verzameld en weergegeven.

Dance Business Weekly is een site met interessante zakelijke ideeën en artikelen over ondernemingen in de danssector.