Kennisorganisaties

De volgende instellingen organiseren informatie, middelen, faciliteiten, diensten, bemiddeling, educatieve programma's en evenementen voor professionele musici.

Buma Cultuur
Een stichting die is opgericht om het gebruik van Nederlands muziekcopyright te bevorderen. De organisatie brengt het Nederlands muziekproduct in binnen- en buitenland onder de aandacht op beurzen, via evenementen, promotie-CD’s, etc. Buma Cultuur stimuleert nieuw (pop)talent o.a. door de Muzikantendag, inJazz en het Amsterdam Dance Event.

Buma Junior
Springplank voor jonge componisten en auteurs tot 26 jaar die aan het begin van hun carrière staan. Meld je aan en kom in contact met professionals in de muziekbranche. Je kunt hier ook je eigen nummers promoten en je informeren over auteursrechten.

Stichting SWING
Geeft door het hele land workshops en educatie op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek.

Organisatie Oude Muziek
Is verantwoordelijk voor het Festival Oude Muziek Utrecht, het Seizoen Oude Muziek en het tijdschrift Oude Muziek. De organisatie wil het muziekrepertoire uit vroegere eeuwen ontsluiten en presenteren voor een groot publiek. Daarbij staat de Europese muziekgeschiedenis centraal, in samenhang met de niet-westerse oude muziek.

Stichting Huygens-Fokker
Wil de kennis van en interesse in microtonale muziek bevorderen. Het begrip microtonaliteit staat voor muziek die afwijkt van de traditionele West-Europese toonverhoudingen. De stichting beheert enkele instrumenten en zorgt voor bespeling ervan, organiseert activiteiten en ze onderhoudt een archief.

Stichting PopSport
PopSport is een landelijk coaching- en talentontwikkelingsprogramma voor jonge muzikanten en bands. Ze bieden regelmatig trainingen, masterclasses en workshops, zowel muziekinhoudelijk als op zakelijk en creatief gebied. Via de website kun je een profiel aanmaken, in contact komen met anderen en zo je netwerk vergroten.

Music Motion
Organiseert netwerkbijeenkomsten en trainingen voor de muzieksector.

Verenigde Podiumkunstenfestivals
Een samenwerkingsverband van een aantal Nederlandse festivals dat een betere verankering van de rol, positie en betekenis van festivals in de culturele infrastructuur van Nederland wil bereiken, zowel lokaal als nationaal, zowel financieel als in beeldvorming.