Vakmedia

Architecten zijn over het algemeen zeer actief in het bijhouden van de ontwikkelingen op het vakgebied. Middels boeken, kranten, tijdschriften en websites worden de vorderingen van collega’s op de voet gevolgd. De media zijn daarnaast van belang als het gaat om de profilering van de eigen praktijk en het binnenhalen van opdrachten.

Vakbladen

Archis is een onafhankelijk tijdschrift voor architectuur, stad- en beeldcultuur dat tweemaandelijks verschijnt in een Nederlandse en een Engelse versie. Het tijdschrift volgt de internationale ontwikkelingen maar besteedt veel aandacht aan de Nederlandse situatie. In het Archis-archief op internet staan veel van de artikelen.

De Architect is een belangrijk architectuurtijdschrift. Specifiek gericht op gerealiseerde projecten en ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Op de website aandacht voor nieuws, productinformatie en overige media. Tevens een fotografenarchief en een beperkte architectuuragenda.

Andere vakbladen zijn: 

Boeken

Boeken over architectuur worden vooral uitgegeven door:

Internet

Portals op het gebied van architectuur in Nederland zijn o.a.: 

Deze sites bieden op verschillende manieren actueel nieuws over de nationale en internationale ontwikkelingen in de architectuur, links naar architectenbureau’s, overheidsinstanties, architectuur- en bouw-gelieerde bedrijven, vacaturebanken en een overzicht van prijsvragen.