Presentatie-instellingen

Vanuit de culturele basisinfrastructuur 2021-2024 worden door de rijksoverheid zes presentatie-instellingen voor beeldende kunst gefinancierd. Deze instellingen (re)presenteren de nieuwste ontwikkelingen in de kunstwereld van regionaal tot internationaal niveau.

Framer Framed bevordert de ontwikkeling van kennis en expertise op het gebied van interculturele processen in hedendaagse kunst. Gevestigd in de Tolhuistuin in Amsterdam. 

Vleeshal is gevestigd in het voormalige stadhuis op de markt van Middelburg. Hier worden tentoonstellingen, performances en educatieve workshops georganiseerd.

BAK staat voor Basis voor Actuele Kunst in Utrecht. Het is een platform gewijd aan het onderzoeken, produceren, presenteren en analyseren van actuele kunst.

MU is het centrum voor hedendaagse kunst in Eindhoven. Kunst wordt gemixt met design, mode, muziek, architectuur en nieuwe media. MU organiseert exposities, workshops, debatten, lezingen en maakt MU TV.

Marres is het Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht. Hier worden tentoonstellingen, lezingen, onderzoek, performances en publicaties verzorgt.

Kunstinstituut Melly is het centrum voor moderne kunst in Rotterdam. Geeft publicaties uit, verzorgt speciale projecten, tentoonstellingen, workshops en masterclasses.