Congrats!

English? Click on ‘en’ at the top of the page

Je bent afgestudeerd, gefeliciteerd! In deze kennisbank vind je allerlei informatie over de zakelijke kant van werken in de kunst- en cultuursector en over het starten en ontwikkelen van een duurzame beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. We wensen je veel succes en hopen dat je in de kennisbank antwoord vindt op je vragen.

Speciaal voor jou uitgelicht

Van beroepsorganisaties tot belasting en van presenteren tot offertes opstellen - via het A-Z menu vind je al snel het onderwerp waar je naar op zoek bent. Onderaan de pagina's vind je de tools, downloads en links die met dit onderwerp te maken hebben. Liever eerst even browsen? Bekijk dan eens de thema's, zodat je bekend raakt met de onderwerpen die voor jou relevant zijn. Begin dan eens bij de werkvelden of kies een thema: vaardigheden, waarden benoemen, ondernemen, financieren, inkomen en belasting, recht en contracten, of studie en werkervaring als je door wil studeren.

 

Faq hoe start ik met werken?

Waar liggen je kansen, hoe zet je je netwerk in? Ga je als zelfstandige aan de slag, laat je je verlonen, wil je in loondienst of kies je voor een…

Faq hoe bepaal ik mijn (uur)tarief? 

Faq hoe bepaal ik mijn (uur)tarief?

Kijk goed naar richtlijnen, kosten en maak een inschatting hoeveel tijd er nodig is om het gevraagde werk te doen. Houd fair practice in acht en leg…

 

Contracten

Je werkt als werknemer, opdrachtnemer, vrijwilliger, stagiair of uitzendkracht: dit heeft gevolgen voor je rechten in werksituaties.

 

Stappenplan starten als zelfstandige

Ga je regelmatig opdrachten uitvoeren die je wilt factureren? Dan ga je je officieel inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Waar kun je na je afstuderen nog meer gebruik van maken?

Goed voorbereid aan de slag als creatieve professional? Hier vind je het aanbod aan bijeenkomsten, workshops en trainingen voor als jij gaat starten in loondienst of als zelfstandige. Ook na je afstuderen blijft dit aanbod voor jou toegankelijk.

Ga direct naar ahk.nl/ondernemen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Mis je nog iets? Laat het ons weten, we helpen je graag. Mail naar redactie@beroepskunstenaar.nl.