Yasam Hancilar - Conservatorium, jazz zang

Yaşam Hancilar (1979) kwam in 2009 als engineer uit Istanbul naar Nederland om aan het Conservatorium van Amsterdam Jazz zang te studeren. Tijdens zijn derde studiejaar produceerde hij in het DOK-programma (De Ondernemende Kunstenaar) zijn eerste eigen album met de Yaşam Hancilar Band.

Nu is hij bijna klaar met het tweede album, treedt op in binnen- en buitenland, is directeur van de muziekschool Music For Life en spreekt hij vloeiend Nederlands. In dit interview vertelt Yaşam hoe het is om een band te hebben waarvan de leden allemaal een andere nationaliteit hebben en hoe hij zelf de boekingen regelt. Hij legt uit waarom hij na zijn afstuderen een muziekschool begon in Amsterdam West, hoe hij zijn getalenteerde en docerende vrienden van het Conservatorium van Amsterdam daarbij betrekt en wat hij doet voor de buurt.

Startende muzikanten adviseert hij om te investeren in de muziek en door te zetten: "In these times, teaching is a big part of your musicianship, not only being an artist or performer, you write, you perform and you also teach.

7 september 2015