Rivka Worms - Conservatorium, docent muziek

Rivka Worms (1989) studeerde in 2013 af aan de opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam, nu geeft ze les aan leerlingen van 3 tot 30 jaar. Dat doet ze op vijf verschillende scholen voor primair en speciaal onderwijs en in haar eigen praktijk aan huis. Daarnaast blijft ze zich ook als zangeres ontwikkelen door regelmatig op te treden met haar band Jiggle 'n Jazz.

Tijdens haar studie heeft Rivka veel gereisd, ze gaf les en trad op in landen als Oeganda en Jordanië. Ze heeft veel geleerd van het lesgeven in Palestijnse vluchtelingenkampen. Van deze ervaring heeft ze nu nog veel profijt bij het lesgeven in het speciaal onderwijs en bij haar werk met vluchtelingen in Nederland.

In dit interview vertelt Rivka hoe ze aan werk komt, hoe ze de diverse werkzaamheden organiseert en wat ze doet om zich als docent en zangeres te blijven ontwikkelen zodat ze ook op de lange termijn een succesvolle carrière kan blijven houden. Tip voor studenten: "ga zo snel mogelijk werken in het veld en blijf je ook als muzikant ontwikkelen".

18 maart 2016