test

studie & stage

Studeren aan een filmacademie
Er zijn diverse audiovisuele kunstopleidingen op bachelor- en masterniveau. Er bestaan ook voorbereidende oriëntatiecursussen die kunnen helpen bij de toelating op een filmopleiding.
undefinedLees verder over een filmopleiding doen

(Werk)ervaring opdoen tijdens je studie
Alle studenten doen tijdens hun studie werkervaring op: dat kan via stages, onderzoeken of andere projecten binnen en buiten de school. Mede op basis van wat je geleerd hebt van deze ervaringen begin je je carrière in de televisie- of filmindustrie. Wees je daar van bewust: pak alle stages en projecten zo professioneel mogelijk aan. Al vanaf het begin van je studie bouw je bijvoorbeeld je netwerk op.
undefinedLees verder over stages en werkervaring

Naar het buitenland
Sommige studenten willen tijdens of na hun studie naar het buitenland om een opleiding te volgen of stage te lopen. Anderen gaan ná hun studie volledig of gedeeltelijk in het buitenland werken. Er zijn verschillende organisaties die helpen bij de organisatie en financiering van een verblijf in het buitenland.
undefinedLees verder bij 'naar het buitenland'

Na- en bijscholing, life long learning

Het is heel belangrijk om jezelf blijvend te ontwikkelen op professioneel gebied. Je moet in elk geval zorgen dat je kennis en vaardigheden op peil blijven. Er zijn verschillende mogelijkheden om bij te blijven of je bij te scholen op een ander gebied.
undefinedLees verder over life long learning

Financiering van opleidingen en cursussen
Ondertussen kosten al deze opleidingen en cursussen wel geld, en moet je daarnaast in je levensonderhoud kunnen voorzien.
undefinedLees meer over financiering

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+