test

Studie en stage: tijdens en na je opleiding

Opleidingen
Er zijn diverse kunst- en cultuuropleidingen op bachelor en master niveau. De Reinwardtacademie biedt bijvoorbeeld twee opleidingen aan: een bachelor Cultureel erfgoed en de Engelstalige Master of Museology.
Lees verder voor informatie over opleidingen.

(Werk)ervaring opdoen tijdens je studie
Alle studenten doen tijdens hun studie werkervaring op: dat kan via stages, onderzoeken of andere projecten binnen en buiten de school. Mede op basis van wat je geleerd hebt van deze ervaringen begin je je carrière als erfgoedprofessional. Wees je daar van bewust en pak alle stages en projecten daarom zo professioneel mogelijk aan. Al vanaf het begin van je studie bouw je bijvoorbeeld je netwerk op.
Lees verder over stage en werkervaring

Naar het buitenland
Sommige studenten willen tijdens of na hun studie naar het buitenland om een opleiding te volgen of stage te lopen. Anderen gaan ná hun studie volledig of gedeeltelijk in het buitenland werken. Er zijn verschillende organisaties die helpen bij de organisatie en financiering van een verblijf in het buitenland
Lees verder bij 'naar het buitenland'

Na- en bijscholing, life long learning
Het wordt steeds belangrijker om jezelf blijvend te ontwikkelen op professioneel gebied. Je moet in elk geval zorgen dat je kennis en vaardigheden op peil blijven. Er zijn verschillende mogelijkheden om bij te blijven of je bij te scholen op een ander gebied.
Lees verder over life long learning

Financiering van opleidingen en cursussen
Ondertussen kosten al deze opleidingen en cursussen wel geld, en moet je daarnaast in je levensonderhoud kunnen voorzien.
Lees meer over financiering

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+