test

Lifelong learning

Werken en leren
Ook na het behalen van je bachelor of master-diploma is het belangrijk je verder te ontwikkelen in een steeds veranderend werkveld. Dit doe je door je vak uit te oefenen, les te geven, je artistiek verder te verdiepen of je zakelijke kwaliteiten te verbeteren.

Kennis overdragen, helder formuleren en goed presenteren is belangrijk voor alle kunstenaars. Opdrachtgevers en subsidiegevers beslissen mede op basis van een overtuigend verhaal. Ook bij het lesgeven en begeleiden van trainingen moet je over je kennis en kwaliteiten kunnen communiceren.

Gemengde beroepspraktijk: kunst maken en lesgeven
Steeds meer kunstenaars hebben een gemengde of brede beroepspraktijk. Naast het autonome kunstenaarschap kun je lesgeven of je specifieke competenties in een breder werkveld inzetten.

Overweeg je les te gaan geven, kijk dan bij kunsteducatie: Je vindt er informatie over educatieve projecten die je als kunstenaar kunt aanbieden, én over werken als gediplomeerd docent in de binnenschoolse of buitenschoolse kunsteducatie. Kunstenaars die geen docentopleiding hebben gedaan, kunnen zich ook aanmelden voor de opleiding Beroepskunstenaars in de klas (BIK).

Brede beroepspraktijk
Stap buiten het traditionele werkveld van het autonome kunstenaarschap en ontwikkel een 'brede beroepspraktijk'. In de brede beroepspraktijk staat jouw kunstenaarschap centraal, maar werk je op andere terreinen en met andere beroepsgroepen. Denk bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van community art of aan maatschappelijke sectoren als welzijn, gezondheidszorg of gevangenissen. Cultuur-Ondernemen organiseert op dit gebied diverse projecten en opleidingen. Kunstenaars kunnen zich ook aanmelden voor de opleiding Kunstenaars innovatie & strategie.

Coaching, workshops en cursussen
Wil je de zakelijke kant van het kunstenaarschap beter onder de knie krijgen dan zijn er diverse organisaties die je daarbij kunnen helpen; vakbonden, beroepsorganisaties, Kamer van Koophandel en diverse commerciële instellingen bieden coaching, advies en cursussen. Denk bijvoorbeeld aan cursussen op het gebied van ondernemen , netwerken, subsidie aanvragen, management, belasting etc. Ook Cultuur-Ondernemen heeft een elk jaar een aanbod aan korte en langere cursussen.

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+