test

Studie & stage: tijdens en na je opleiding

Opleidingen
Via verschillende kunstacademies kun je een bachelor- of masteropleiding Autonome beeldende kunst volgen. Het doel van deze opleiding is dat je een autonoom kunstenaar wordt. Voor de opleiding tot kunstdocent, kun je de HBO-opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving volgen of na de kunstacademie het diploma behalen via een verkort programma. Met dit diploma ben je bevoegd om in het voortgezet onderwijs les in beeldende vorming te geven en ben je in staat om in alle situaties waarin sprake is van kunsteducatie, professioneel te werken. Je kunt ook na de kunstacademie kiezen voor het behalen van een certificaat via Beroepskunstenaars in de Klas (BIK) waar je handvatten krijgt aangereikt om kunsteducatieve projecten in bijvoorbeeld het basisonderwijs uit te voeren. De BIK levert je geen lesbevoegdheid op.
Lees verder voor informatie over diverse opleidingen.

(Werk)ervaring opdoen tijdens je studie
Alle studenten doen tijdens hun studie werkervaring op: dat kan via stages, onderzoeken of andere projecten binnen en buiten de academie. Mede op basis van wat je geleerd hebt van deze ervaringen begin je je carrière als kunstenaar. Wees je daar van bewust en pak alle projecten daarom zo professioneel mogelijk aan. Al vanaf het begin van je studie bouw je bijvoorbeeld je netwerk op.
Lees verder over stage en werkervaring

Naar het buitenland
Sommige studenten willen tijdens of na hun studie naar het buitenland om een opleiding te volgen of stage te lopen. Anderen gaan ná hun studie volledig of gedeeltelijk in het buitenland werken. Er zijn verschillende organisaties die helpen bij de organisatie en financiering van een verblijf in het buitenland.
Lees verder bij 'naar het buitenland'

Na- en bijscholing, life long learning
Het wordt steeds belangrijker om jezelf blijvend te ontwikkelen op professioneel gebied. Je moet in elk geval zorgen dat je kennis en vaardigheden op peil blijven. Er zijn verschillende mogelijkheden om bij te blijven of je bij te scholen op een ander gebied.
Lees verder over life long learning

Financiering van opleidingen en cursussen
Ondertussen kosten al deze opleidingen en cursussen wel geld, en moet je daarnaast in je levensonderhoud kunnen voorzien.
Lees meer over financiering

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+