test

Ondernemen

Van idee tot beeld
Wat begint met een geniaal idee kan alleen tot een concreet eindresultaat leiden als je ondernemend bent ingesteld. Dit betekent dat er eisen aan jouw zakelijke capaciteiten worden gesteld. Want met creativiteit alleen kom je er niet. Weet wat je wil en breng dit onder woorden. Houd overzicht, verken de markt, formuleer je artistieke en zakelijke doelen. Wees ondernemend. Ondernemen is een breed begrip. Het omvat in elk geval de volgende onderdelen:

Ondernemingsplan

Je kunt een onderneming voor jezelf opzetten of voor je project. Het oprichten van een rechtspersoon is vaak een voorwaarde om voor financiering in aanmerking te komen. Je kunt het ook doen om persoonlijke risico’s te beperken. 
Lees meer over een ondernemingsplan

Marketing

Denk na over je doelgroep en hoe, wanneer en aan wie je je product gaat verkopen of verhuren. Vergroot je kans op het binnenhalen van een opdracht . Weet hoe je jezelf presenteert, hoe je acquisitie kan doen, onderhandelt of een galerie benadert.
Lees meer over marketing

Projectmanagement

Maak voor aanvang een planning en inventariseer wat je nodig hebt om te maken wat je wil. Wat zijn belangrijke beslismomenten? Welke faciliteiten moet je regelen? Heb je een (vaste) werkruimte? Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland? 
Lees meer over projectmanagement

Financiële administratie

Een onmisbaar onderdeel van elk project is het voeren van een financiële administratie . Voordat je met een project kunt beginnen stel je een financieringsplan en begroting op en voer je een goede administratie . Ook het bijhouden van inkomsten en uitgaven hoort hierbij.
Lees meer over financiële administratie

ICT

Computers horen bij de beroepspraktijk van kunstenaars in alle disciplines. Om de boekhouding mee te doen, om facturen uit te schrijven, om te communiceren en om je zelf te promoten.
Lees meer over ict

Naar het buitenland

Werken in het buitenland is een spannende onderneming. Je moet van alles regelen en goed weten hoe het zit met bijvoorbeeld werkvergunningen en financiering.
Lees meer over werken in het buitenland

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+