test

Media

Online tijdschriften en blogs

undefinedMr. Motley is een magazine over beeldende kunst dat kunst en leven aan elkaar verbindt.

undefinedi-D Nederland wordt gezien als het culturele zusje van magazine Vice.

undefinediGNANT is een online magazine dat werk toont van zowel gevestigd als opkomend talent op het gebied van kunst, design, fotografie en architectuur. Je kunt er ook eigen werk inzenden.

undefinedHUH Magazine brengt verschillende media bij elkaar op één website, uiteenlopend van film tot technologie. Een lifestyle magazine dat zich richt op kunst en cultuur. De basis bevindt zich in Londen.

undefinedLost Painters is een magazine over hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Samengesteld door kunstenaar Niek Hendrix. Met gastschrijvers als Birgit Donker (Directrice Mondriaan Fonds) en Tinkebell (beeldend kunstenaar).

undefinedTrendbeheer is opgericht om beeldende kunst in de schijnwerpers te zetten en een breed publiek te tonen wat er gaande is. Hierbij staat beeldverslag centraal. Onder de noemer Trendbeheer Presenteert is het magazine ook actief middels tentoonstellingen en activiteiten op locatie.

undefinedArtsy's missie is om kunst van over de hele wereld toegankelijk te maken voor iedereen met een internetverbinding.

undefinedColossal is een blog met wekelijks een aantal posts over fotografie, design, animatie, schilderkunst, installatie kunst, architectuur, illustratie en street art. Colossal gaat over het raakvlak tussen kunst en wetenschap en herinnert de bezoeker eraan dat er in het hedendaagse digitale tijdperk nog genoeg kunstenaars zijn die geweldig werk maken met hun blote handen.

undefinedHyperallergic is een forum voor speelse, serieuze, en radicale perspectieven op kunst en cultuur in de hedendaagse wereld.

undefinedThe Jealous Curator “Damn, I wish I thougt of that.” is de uitspraak van een blogger die haar jaloezie voor reeds gemaakt werk weet om te zetten in inspiratie. Een blog met hedendaagse kunst en korte artikelen.

undefinedLustik. Het online platform Tumblr bevat een groot aantal blogs vol artistieke uitingen. Lustik is een goed voorbeeld van zo’n ‘plaatjeskijker’ waar je eindeloos door kunt scrollen.

undefinedARTtube is in 2012 opgericht als collectief videokanaal van vijf musea: Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, Stedelijk Museum Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, M HKA Antwerp en De Pont Tilburg. De website bevat interviews met kunstenaars en ontwerpers. Ook zijn er video’s te bekijken waarin er een blik achter de schermen wordt geworpen tijdens de opbouw van tentoonstellingen of restauraties van kunstwerken. Daarnaast delen curatoren hun favoriete werken uit de collecties van de musea.

Vaktijdschriften

undefinedArtforum international verschijnt tienmaal per jaar. Op de website vind je o.a. nieuws, blogs, video-interviews, film, previews en een boekenforum.

undefinedBeeldenmagazine, kwartaalblad voor ruimtelijk georiënteerde kunst verschijnt vier maal per jaar. Op de website vind je boekrecensies, informatie over kunst in opdracht, videorecensies en extra artikelen.

undefinedBeelden aan Zee is een tijdschrift over sculptuur dat één maal per jaar verschijnt.

undefinedBk-info is een bulletin voor beeldend kunstenaars. Informatie voor kunstenaars ten behoeve van hun beroepspraktijk. Verschijnt acht keer per jaar.

undefinedBoekman verzamelt en verspreidt kennis en informatie over kunst- en cultuurbeleid en de uitwerking ervan in de praktijk. Ze stimuleert onderzoek en meningsvorming over de productie, distributie en afname van kunst en over het (inter)nationale kunstbeleid. De Boekmanstichting organiseert het cultuurpolitieke debat tussen vertegenwoordigers van bestuur, wetenschap en praktijk.

undefinedCeramic Review is een mix van practische en kritische items over  hedendaagse keramische kunst en handwerk over de hele wereld. Het tijdschrift wordt zes keer per jaar uitgegeven door Craftsmen Potters Association of Great Britain.

undefinedDADA is een kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106. Verschijnt vijf maal per jaar.

undefinedFlash art international is een hoogstaand kunsttijdschrift uit Italië. Op de website vind je nieuws en video's. Verschijnt zes maal per jaar.

undefinedFoam Magazine is een internationaal fotografietijdschrift dat vier maal per jaar verschijnt.

undefinedFocus is een maandblad voor fotografie & visuele communicatie dat 11 maal per jaar verschijnt.

undefinedGUP, Guide to Unique Photography is een internationaal fotografietijdschrift dat zes maal per jaar verschijnt.

undefinedKlei is een informatieblad van de Nederlandse Vakgroep Keramisten dat zes maal per jaar verschijnt.

undefinedkM geeft vakinformatie voor beeldende kunstenaars en restauratoren en verschijnt vier maal per jaar.

undefinedKunstschrift is een kunsttijdschrift dat zes keer per jaar wordt uitgegeven door Sdu/Openbaar kunstbezit.

undefinedMake, technology on your time is een tijdschrift over Kunst en technologie dat vier maal per jaar verschijnt.

undefinedMetropolis M is een kunsttijdschrift dat één maal per twee maanden verschijnt. Online kun je bovendien reviews en previews en opiniestukken lezen.

undefinedMuseumtijdschrift verschijnt acht maal per jaar.

undefinedSimulacrum is een wetenschappelijk tijdschrift voor kunst en cultuur dat online te lezen is met een toegangscode. Simulacrum verschijnt 4 maal per jaar.

undefinedTextiel Plus is een tijdschrift over textiel. Op de website kun je o.a. een gratis proefnummer bestellen en de agenda bekijken. Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar.

zie ook:

emailFacebookTwitterLinkedinGoogle+